ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 1.00
Hodnoceno: 2x Prosím, ohodnoť práci

Ostravský knižní veletrh (2)

  • poznámka k tématu: jedno ze zadání písemné práce z češtiny pro maturitu 2019 (podzim)
  • zpráva do regionálního deníku o průběhu akce představené ve výchozím textu

Minulý týden se od soboty 24. 8. do neděle 25. 8. 2019 konal osmý ročník Ostravského knižního veletrhu na výstavišti Černá louka, který jistě zaujal všechny milovníky světa literatury. Od 10:00 do 18:00 hod. na návštěvníky čekal velmi pestrý a nabitý program, ve kterém byste našli besedy se známými spisovateli domácí scény a který byl zakončen autogramiádou a prodejem knih od českých nakladatelů.

Akce započala po desáté hodině autorským čtením, jehož se jako první ujala spisovatelka Alena Mornštajnová, která si vybrala kromě předčítání úryvku ze své nové knihy Tiché roky také vyprávění perliček ze svého osobního života. Všem posluchačům se její výstup velmi líbil a paní Alena sklidila úspěch.

Následovala polední pauza, aby se po ní účastníci festivalu mohli se vší energií a uvolněností vrátit na další přednášku, tentokrát o kronikách. Účinkující spisovatelé velmi věcně, ale zároveň obsáhle popsali všechna úskalí a překážky psaní kronik, ovšem nezapomněli zmínit i všechna ta pozitiva, která s sebou toto řemeslo přináší.

Vše bylo zakončeno autogramiádou, při níž měli zájemci možnost získat vzpomínku na papír či do deníku od osmi českých spisovatelů. Největší zájem byl o podpis Miloše Urbana, jenž zde kromě podpisů představil i své nové dílo s názvem Kar: Pohřební hostina za jedno město.

Organizátorka veletrhu Hildegarda Veselá se držela svého jména a byla velmi nadšená, že se letos do Ostravy přijelo podívat více účastníků než za posledních pět ročníků. Na akci dorazilo celkem přes 700 nadšenců literatury, což bylo opravdu ohromné číslo. Kromě vysoké návštěvnosti se letos prodalo nejvíce knih od českých nakladatelství, krásných 108 publikací.

Pokud jste letos tuto akci nestihli, budete mít další příležitost za rok opět na Černé louce v Ostravě od 26. 5. do 27. 5. 2020, nebo nevadí-li vám si udělat menší výlet, doporučujeme navštívit Brno, kam se akce nyní přesouvá. Brněnský veletrh proběhne o 5 týdnů později.

Tento veletrh byl bohatý na skvělé autory, věříme, že ten příští bude ještě zajímavější. Těšíme se na vás!

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

   
­­­­

Diskuse ke slohové práci
Ostravský knižní veletrh (2)







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)