ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 2.05
Hodnoceno: 20x Prosím, ohodnoť práci

Návštěva u hasičů (2)

Dne 17. března 2021 SDH v Blatné pořádalo v rámci preventivně výchovné činnosti takzvané Dětské odpoledne. Díky reklamě na tuto událost v televizi i v místních novinách se zájemců ve srovnání s loňským rokem sešlo mnohem více. Převážně se jednalo o děti do 15 let v doprovodu rodičů.

Akce začala v 15:00 u zbrojnice SDH. Nejdříve lidem hasiči prezentovali techniku. Největší pozornost účastníků si zasloužilo zásahové vozidlo Tatra 815, kde si zájemci mohli prohlédnout vše dopodrobna zvenku i zevnitř. Pak bylo předáno slovo hasičům, kteří nám pověděli všechno o daném vozidle a hodně dalších zajímavých informací o hasičské technice.

Dále v areálu následoval výklad od hasiče Jana Koláře o nebezpečí požáru v domácnosti. Děti důkladně poslouchaly a také odpovídaly na některé otázky, které jim pan hasič kladl. Ty nejšikovnější dostaly i odměnu. Samozřejmě proběhl i nácvik první pomoci na figuríně, který nejvíce zaujal dospělé. Během toho si menší děti hrály na hřišti, kde pro ně hasiči připravili různé soutěže, aby se nenudily.

Nakonec, když se začalo stmívat, vše skončilo táborákem se špekáčky. Jeden z hasičů zahrál na kytaře typické hasičské písně.

Ke konci jsme se zeptali několika účastníků, jak se jim u hasičů líbilo.
"Jsem moc šťastný, že se tak grandiózní akce konají i u nás," sdělil nám šedesátiletý Pavel Novák.
Další účastník, pan Josef Langr, nám pověděl: "Moc lituji, že tady není můj vnuk, bohužel je momentálně v nemocnici, ale moc by se mu to líbilo."

Všem účastníkům se akce velmi zamlouvala a slibovali, že určitě přijdou i další rok. Připomínáme, že příští ročník této akce se bude konat 18. dubna 2022.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

   
­­­­

Diskuse ke slohové práci
Návštěva u hasičů (2)







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)