ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

   
­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 2.08
Hodnoceno: 89x Prosím, ohodnoť práci

Beseda v knihovně s Michalem Vieweghem

  • informační zpráva

V minulém týdnu zavítal do našeho městečka známý český spisovatel Michal Viewegh. Jeho díla nejdeme nejčastěji v regálech s označením bestsellery. Patří sem například Báječná léta pod psa, Román pro může, Mafie v Praze nebo jeho poslední dílo Můj život po životě. Právě jeho poslední kniha byla důvodem jeho pozvání do městské knihovny na besedu spojenou s autogramiádou autora, která začala ve tři hodiny odpoledne.

Tato kniha vznikla v reakci na životní událost autora, kdy se v jeden moment ocitl na hranici života a smrti, kdy mu v prosinci roku 2012 praskla aorta. Ačkoli by se mohlo zdát, že po tomto úrazu čeká autora pouze jednosměrná cesta, nestalo se tak. Za to však může být vděčný doktoru Stránskému, jenž se po půlhodinovém oživování rozhodl zvolit neortodoxní metodu záchrany autorova života, a to okamžitou operací.

Po vyčerpávajícím představení knihy a autogramiádě, která trvalo téměř půl druhé hodiny, se autor opět odebral se slovy: "Vaše knihovna a městečko se mi velice líbí, lidé tu jsou velice přátelští a vlídní. Navíc tu žijí čtenáři, kteří poznají kvalitu, a proto čtou mé knihy." Rozhovor pak zakončil slovy: "Vaše městečko mi velmi přilnulo k srdci a určitě se k vám zajedu ještě podívat."

Podle našeho zjištění pan Viewegh přijal pozvání od pana Holanského, ředitele místní knihovny, na besedu konanou druhého února příštího roku k příležitosti výročí sta let od zřízení instituce.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

­­­­

Diskuse ke slohové práci
Beseda v knihovně s Michalem Vieweghem







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)