Menu
Výroba sladkých větrníků (popis pracovního postupu)
Pokud máte rádi sladké šlehačkové moučníky, jsou pro vás větrníky to pravé. Návod sice vypadá složitě, ale recept zvládnou i středně pokročilí kuchaři. A co budeme potřebovat? 1/4 litru vody, 90 g tuku, špetku soli, 4 vejce a 140 g hrubé mouky a 750 ml smetany na šlehání.
Ze skříní vyhrabeme pánev, nejlépe s vyšším okrajem, mísu, plech, šlehač, pokud používáme elektrický (doporučeno), připravíme si i další mísu.
Vodu nalijeme do pánvičky, přidáme tuk a sůl. Zapneme sporák na plný výkon a "smažíme", dokud se nezačne směs vařit. Hodíme tam všechnu mouku najednou, odstavíme a mícháme do doby, než budeme mít z těsta hladkou kouli. Pánev dáme zpět na sporák a pražíme mouku. Po chvíli odstavíme a necháme vychladnout. Hodíme do mísy, přimícháme vejce a na plech stříkáme tvary, jaké chceme mít. Pečeme na cca 180 °C, 5 minut neotvíráme troubu. Po zezlátnutí poznáme, že jsou hotové.
Po vychladnutí rozřízneme tvary napůl a nastříkáme do nich šlehačku, nesmíme zapomenout, že šlehačka je nejdůležitější součástí receptu, proto jí dáme hodně. Větrníky uložíme do lednice.
Větrníky konzumujeme co nejdříve, nejlépe do dvou hodin po plnění. Pokud se vám povedly, půjde o skvělý doplněk k slavnostním chvílím, pokud se nepovedly, nezoufáme a na vaření hlavně nezanevřeme.
Zdroj: Mozek97, 20.05.2013
Diskuse ke slohové práci
Výroba sladkých větrníků (popis pracovního postupu)
Aktuální pořadí soutěže
-
V měsících červenec a srpen (letní prázdniny) soutěž neprobíhá!
Přesto můžete i v tomto období do naší datábáze přidat vlastní práci.
Štítky
profesor Parkhill trener Mohelnice seniory iva pekárková přednášky seriál Rudolf Těsnohlídek dita saxová proust Řeka bohů III. projev animalismus tristan a izolda posledni den Francois Villon král richard kluk ze záhrobí sněhové vločky Wolker tezka hodina jiří wolker pokora pohoda Zlatý Kolovrat demanty noci Monet školní akce vde Bronte Mrtvá a živá pán věže
Doporučujeme
Server info
Počítadlo: 743 349 963
Odezva: 0.05 s
Vykonaných SQL dotazů: 3
Návštěvnost: TOPlist.cz - školství › Český-jazyk.cz
© 2003-2025 Český-jazyk.cz - program a správa obsahu: Ing. Tomáš Souček, design: Aria-studio.cz Autoři stránek Český-jazyk.cz nezodpovídají za správnost obsahu zde uveřejněných materiálů! Práva na jednotlivé příspěvky vlastní provozovatel serveru Český-jazyk.cz! Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.
Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí