ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 2.00
Hodnoceno: 1x Prosím, ohodnoť práci

VOX Gyrecu opět vystupuje

  • VOX Gyrecu - smíšený pěvecký sbor studentů z Gymnázia Brno-Řečkovice

Dne 20. 12. 2019 se uskutečnil, jako každý školní rok, koncert školního sboru Gymnázia Brno-Řečkovice. Všichni zpěváci, zpěvačky, hudebníci a paní sbormistryně Mgr. Eva Kamenišeťáková se sešli již v sedm hodin ráno před branou Konventu Milosrdných bratří v Brně. Společně pak ve čtvrt na osm zahájili generální zkoušku celého repertoáru, včetně nástupů, odchodů a klavírního sóla jednoho ze studentů. Po zkoušce se všichni odebrali do šatny, kde se převlékli do sborových triček a nachystali si černé složky s notami.

Od tři čtvrtě na devět do devíti hodin se sál postupně zaplňoval studenty Gymnázia Brno-Řečkovice, konkrétně ročníky A, včetně jejich pedagogického doprovodu. Asi pět minut po deváté začíná první ze tří koncertů toho dne. Kateřina, jedna z hlavních sopranistek, všechny přivítala a sbor se dal do zpěvu prvních čtyř duchovních písní. Po nich následovalo již zmiňované klavírní sólo. Jakmile odezněl potlesk určený právě Františkovi, pěvecký sbor opět nastoupil v doprovodu několika hudebních nástrojů (flétny, trianglu, houslí či kytary) a byly odehrány zbylé písně. Následoval bouřlivý potlesk a celý sál se dokonce postavil. První koncert skončil kolem desáté hodiny, studenti odešli domů a účinkující měli chvíli volno, aby si odpočinuli před dalším vystoupením.

Ve tři čtvrtě na jedenáct začínalo vše nanovo; opět přišli studenti, tentokrát ročníky B a celý koncert se bez výjimek opakoval. Po odehrání druhého koncertu se protentokrát odebrali domů i zpěváci.

Celý sbor se opět sešel ve čtyři hodiny, kdy následovalo rozezpívání a přípravy na závěrečný koncert pro příbuzné a kamarády. Vše vypuklo v pět hodin odpoledne. Rodina byla nejvěrnějším publikem a v očích několika babiček i maminek se dokonce zaleskly slzy. Po odeznění posledních tónů závěrečné písně a velkém aplausu se slova ujala paní sbormistryně, všem zúčastněným velmi poděkovala a obecenstvo poprosila, aby si poslední píseň Narodil se Kristus Pán zazpívalo společně se sborem. Tím byl den plný koncertů oficiálně uzavřen.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

   
­­­­

Diskuse ke slohové práci
VOX Gyrecu opět vystupuje







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)