ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

   
­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 1.57
Hodnoceno: 7x Prosím, ohodnoť práci

Vodáci podvacáté otevřeli Tichou Orlici!

  • jedno ze zadání písemné práce z češtiny pro maturitu 2017 znělo Zahájení vodácké sezony a jednalo se o zprávu do regionálního zpravodaje o průběhu akce představené ve výchozím textu

Dne 18. dubna 2018 proběhl slavnostní dvacátý ročník otevření řeky Tiché Orlice. Vstříc peřejím se vydalo více než 50 členů skifařského klubu a 6 rodinných posádek. Společně sjeli úsek z Letohradu do Cakle, a tradičně tak zahájili novou vodáckou sezonu.

Účastníci vyrazili okolo desáté hodiny z loděnice Pod Tvrzí a za téměř letního počasí překonali všechny nástrahy nepříliš rozvodněné řeky. Přestože museli na kamenitých úsecích kanoe a rafty několikrát přenášet, náladu všem zvedli mnozí fanoušci. Ti stáli na mostech v Hnátnici i Černovíře a pádlující nadšence podpořili hlasitým potleskem.

Po poledni dopluly již všechny loďky do cílového tábořiště v Cakli, kde organizátoři připravili doprovodný program pro veřejnost a občerstvení. Návštěvníci se mohli posilnit domácím gulášem a poslechnout si přednášku zkušeného vodáka Milana Hrouzka o základech pohybu na řece. Součástí byly i názorné ukázky a cvičení, děti si tak pod dozorem odborníka osvojily techniku pádlování a naučily se ovládat loď.

Vrcholné završení akce představovaly závody na kanoích ve stoje. Soutěžilo se ve 3 kategoriích: děti, ženy a masters. Hlavním úkolem bylo objet stanovenou trasu okolo ostrůvku bez pádu do vody. Po napínavém boji se z vítězství radoval Petr Žaba. Ten jako jediný zvládl překonat úsek proti proudu řeky se suchou nohou a odnesl si tak domů putovní pádlo.

"Vody v řece moc není, ale počasí vyšlo náramně a i má žena s dětmi si program moc užily. Za výhru v soutěži jsem na sebe pyšný. Už se těším na příští rok, abych mohl první místo obhájit," hodnotil událost Petr Žaba. A proto věříme, že následující ročník se vydaří alespoň obdobně jako letošní.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

­­­­

Diskuse ke slohové práci
Vodáci podvacáté otevřeli Tichou Orlici!







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)