ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 1.67
Hodnoceno: 27x Prosím, ohodnoť práci

Vezeme si domů zlato z mistrovství Evropy

Od 12. do 17. srpna 2014 se uskutečnilo mistrovství Evropy v atletice. Letošní ročník se pořádal ve švýcarském Curychu. Sešlo se více než 500 atletů nejen z České republiky, ale i z celé Evropy. Stadion v Curychu se již od rána plnil sportovci. Postupně se zaplnilo i hlediště diváky, kteří přišli podpořit své favority. Kapacita curyšského sportovního stadionu Letzigrund byla 44 tisíc diváků a podařilo se jej zaplnit až do posledního místa.

Zlato ze šampionátu si domů odvezla Barbora Špotáková, která hodila oštěpem neuvěřitelných 64,41 metrů. Tento hod oštěpem jí zajistil náskok před ostatními soupeřkami. "Nejvyšší stupínek, hymna ani potlesk nikdy neomrzí, člověk to zažije párkrát za život," dodala Bára Špotáková.

Stříbro si ve stejné disciplíně zajistil také Vítězslav Veselý, když v poslední sérii hodil 84,79 metrů. Předtím to vypadalo, že se na stupínek vítězů nedostane. "Byl jsem na mistrovství Evropy připraven, avšak stále jsem dělal chyby na konci rozběhu, ale i tak jsem nad míru spokojen," řekl ke svému výkonu Vítězslav Veselý.

Také z chůze na 20 kilometrů si vezeme domů medaili. Anežka Drahotová skončila třetí a získala svoji vůbec první bronzovou medaili. 20 kilometrů ušla za 1.28:08. "Nikdy jsem netušila, že budu na stupních vítězů, byl to můj sen," prozradila Anežka Drahotová.

Poslední den a poslední medaile. Bronzovou medaili si vybojoval Jan Kudlička ve skoku o tyči, když překonal laťku ve výšce 570 cm, čímž vyrovnal svůj maximální výkon pod širým nebem. "570 centimetrů jsem překonal hned na první pokus. Další výšku 580 centimetrů se mi bohužel díky špatné technice nepodařilo zdolat," zhodnotil své vystoupení bronzový medailista Jan Kudlička.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

   
­­­­

Diskuse ke slohové práci
Vezeme si domů zlato z mistrovství Evropy







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)