ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 2.09
Hodnoceno: 75x Prosím, ohodnoť práci

Ostravský knižní veletrh

  • poznámka k tématu: jedno ze zadání písemné práce z češtiny pro maturitu 2019 (podzim)
  • zpráva do regionálního deníku o průběhu akce představené ve výchozím textu

Minulý týden se od soboty 24. 8. do neděle 25. 8. 2019 konal první ročník Ostravského knižního veletrhu, který byl určen všem obdivovatelům české literatury. Od 10:00 do 18:00 hod. na návštěvníky čekal velice nabitý program, který byl zakončen autogramiádou a prodejem knih od českých nakladatelů.

Akce započala po desáté hodině, kdy bylo na řadě autorské čtení, o které se postaral pan Milan Novotný, jenž předčítal svou knihu Déšť a voda, která sklidila veliký potlesk. Po panu Novotném přišla na řadu 17letá Milada Horáková s knihou Vše a nic, jež zaujala svou originalitou.

Po první hodině odpolední byla již na řadě slíbená beseda, které se ujali spisovatelé Jan Horák a Ivana Masková, kteří si pro tenhle ročník připravili besedu s tématem od celosvětově známého autora Charlese Dickense s dílem Oliver Twist. Besedy se mohly zúčastnit i děti, které si odnesly nové znalosti.

Vše bylo završeno autogramiádou, kde návštěvníci měli možnost získat celkově podpis od 10 českých spisovatelů. Nejdelší fronty se však tvořily u Jana Hory, jenž nejenže rozdával podpisy, ale i představil svou novou knihu s názvem Mlýny.

Jak už nám sdělil hlavní organizátor Jan Novák, akce se zúčastnilo celkově na 600 účastníku, což nás pořadatele velice potěšilo. Na veletrhu se prodalo celkově 60 knih českého nakladatelství.

Pokud jste letos tuto akci zameškali, máte příležitost příští rok opět na Černé louce v Ostravě od 26. 5. do 27. 5. 2020. Nebo můžete navštívit i Brno, kam se akce přesouvá. Brněnský veletrh se koná ve dnech 11. - 12. 11. 2019.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

   
­­­­

Diskuse ke slohové práci
Ostravský knižní veletrh







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)