ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 1.00
Hodnoceno: 2x Prosím, ohodnoť práci

Ostravský knižní veletrh (3)

  • poznámka k tématu: jedno ze zadání písemné práce z češtiny pro maturitu 2019 (podzim)
  • zpráva do regionálního deníku o průběhu akce představené ve výchozím textu

Výstaviště Černá louka v Ostravě bylo obsazena ve dnech 24. a 25. 8. 2019 od 10.00 do 18.00 Ostravským knižním veletrhem. Tato událost oslavuje knižní novinky všech žánrů mnoha spisovatelů z celé České republiky. Autoři zde mají šanci vyslat své knihy do povědomí nových čtenářů. Mezi prezentacemi knih se účastníci bavili rozsáhlým doprovodným programem.

Tento každoroční festival byl tento rok obohacen o jednu novou scénu, kde se konaly autogramiády, autorská čtení a mnoho dalších aktivit. V minulém roce byl veletrh o velikosti jedné hlavní scény, z důvodu mezinárodního úspěchu spisovatele Zbyňka Slavíka se ale organizátoři rozhodli vsadit na rozšíření tohoto ročníku festivalu. Slavík se na hlavní scéně objevil plánovaně v 15.00 hod. jako vrchol veletrhu. Mimo otázek z řad posluchačů zodpovídal a rozvíjel děj svého díla Spisy smrti, soustředil se hlavně na motivaci k sepsání knihy.

Pro mladší účastníky se na vedlejší scéně každou druhou hodinu konaly různé workshopy, kde se například vázaly knihy a následně si je děti odnášely jako vzpomínku na veletrh domů. Nejpopulárnější atrakcí se ale stala autogramiáda, kde si účastníci počkali na podpis své kopie knihy. Po dlouhém čekání si většina ulevila odpočinkem v "chill-out zóně" se stánkem lokální kavárny.

Úspěch sklidily i obchody s knihami, které předčily očekávanou poptávku; již tři hodiny po zahájení se některé tituly vyprodaly, někteří obchodníci dokonce v průběhu veletrhu zvýšili ceny nejpoptávanějších knih.

Organizátoři i dotázaní účastníci vyjádřili spokojenost s průběhem veletrhu a všichni účastníci tohoto ročníku mohou využít 10% slevy při nákupu vstupenek na příští ročník festivalu v předprodeji.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

   
­­­­

Diskuse ke slohové práci
Ostravský knižní veletrh (3)







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)