ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 1.98
Hodnoceno: 46x Prosím, ohodnoť práci

Čarodějnický rej

  • jedno ze zadání písemné práce z češtiny pro maturitu 2015
  • jednalo se o zprávu určenou do regionálního zpravodaje o akci popsané ve výchozím textu

Jako každoročně si pro nás město Ostrava připravilo jarní akci Čarodějnický rej, tradičně pořádanou za účelem oslavy lidového zvyku Pálení čarodějnic.

Vstupné činilo pro dospělé jedince 80 Kč, děti od 6 do 15 let platily 40 Kč a ty ještě mladší měly vstup úplně zdarma.
O zábavu bylo postaráno. Program byl jako vždy bohatý a zajímavý, proto můžeme s jistotou říci, že byste se zde rozhodně nenudili.

Akce se uskutečnila 30. dubna 2018 od 16.00 hod. na Výstavišti Černá louka v samotném srdci Ostravy.
Mezi 16. a 17. hodinou zde byla možnost nechat si namalovat něco pěkného na obličej. Po páté hodině odpolední se návštěvníci již mohli začít těšit na pestré soutěže s čarodějnickou tematikou, především inspirované řadou knižních fantasy románů o Harrym Potterovi. Konal se zde kupříkladu pozemní famfrpál, hrály se kuželky malé čarodějky nebo se zkoušel Potterův letecký trenažér. Nesmělo samozřejmě chybět ani samotné zapálení vatry, které proběhlo s úderem 19. hodiny večerní.

Pálením čarodějnic ale program nekončil! Následovala ohnivá a taneční show. A ve 20.00 hod. přišlo na řadu i vyhlášení nejošklivější a nejstarší čarodějnice. Pěkným ozvláštněním dne bylo následné vystoupení rockové skupiny s názvem Ohniví jezdci.
Čarodějnický rej byl završen promítáním filmu Kladivo na čarodějnice.

Všichni zúčastnění se aktivně zapojovali v celém průběhu programu a již teď se jistě těší napřesrok na další ročník.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

   
­­­­

Diskuse ke slohové práci
Čarodějnický rej







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)