ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

   
­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 1.86
Hodnoceno: 132x Prosím, ohodnoť práci

Čarodějnice se slétly na Černé louce

  • jedno ze zadání písemné práce z češtiny pro maturitu 2015 znělo Čarodějnický rej a jednalo se o zprávu určenou do regionálního zpravodaje o akci popsané ve výchozím textu

Dne 30. dubna 2015 se na Černé louce mezi čtvrtou hodinou odpolední a půl dvanáctou večerní konal každoroční čarodějnický rej. Dětem byl vstup povolen do 6 let zdarma, do 15 let za 40 Kč a dospělým pouze za 80 Kč.

Nabitý program začal po krátkém úvodu pořadatele pro děti oblíbenou atrakcí - malování obličeje. Na obličejích dětí se vyjímali srdíčka, ale i motýli, hvězdičky a podobně. Po hodinové dřině maskérů program plynule přešel na čarodějnické soutěže. Děti si mohly zasoutěžit ve slalomu mezi kuželkami a ti větší si vyzkoušely Potterův letecký trenažér na koštěti. V 19:00 se tradičně zapalovala vatra.

S desetiminutovým zpožděním se po sedmé hodině večerní spustila obrovská ohňová a taneční show mladých talentů z klubu Lilie pod vedením pana Kurálka. Tanečníci předvedli vynikající číslo a davy lidí nadšeně vřískaly. Po tomto čísle se nesčetně mnoho rodin odebralo z důvodu únavy svých ratolestí domů. Někteří ale vydrželi, protože ve 20 hodin se přešlo na vyhlašování vítěze o nejošklivější a nejstarší čarodějnici. Velkou cenu Potterova koštěte a velkého balíku pochutin si odnesla dívka z Kladna, která si na svém kostýmu dala hodně záležet.

Poté plameny zažehly podruhé. Po vyhlášení nastoupila na pódium rocková skupina Ohniví jezdci s frontmanem Oto Políčkem a žádný účastník nezůstal jen tak postávat. Po hodině řvoucího chaosu se na Černé louce situace uklidnila a účastníci se usadili do letního kina, těšíce se na filmový trhák Kladivo na čarodějnice. Jelikož se začalo ochlazovat, někteří podcenili své kostýmy a postupně odcházeli domů. Nakonec zde zůstala jen hrstka mladých lidí, užívajících si letní večer.

Akce se oproti minulému roku vydařila perfektně. Děti si užily spoustu zábavy a touto akcí radostně začaly letní sezonu.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Vložené:

­­­­

Diskuse ke slohové práci
Čarodějnice se slétly na Černé louce







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)