ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

   
­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 2.50
Hodnoceno: 2x Prosím, ohodnoť práci

Jak by vypadal rok 2500?

Svět v roce 2500 bude pravděpodobně vypadat zcela odlišně od toho, jak ho známe dnes. Rozvoj technologií a vědy, společenské změny a přírodní katastrofy pravděpodobně změní naši planetu a lidskou civilizaci natolik, že bychom si již jen těžko mohli představit, jak vypadala dnešní doba.

Jednou z nejvýraznějších změn by mohlo být další rozšíření umělé inteligence, robotiky a automatizace. V roce 2500 by mohlo být běžné, že práci v mnoha odvětvích vykonávají stroje a lidé se budou více věnovat kreativním a intelektuálním úkolům. Pravděpodobně budou existovat také vyspělé drony a autonomní vozidla, což by mohlo změnit dopravní systémy, dopravní zácpy a snížit náklady na dopravu.

Další výraznou změnou by mohla být kolonizace vesmíru. Lidské osídlení jiných planet by mohlo být již běžnou záležitostí, a to díky pokroku v technologiích, jako jsou vyspělé kosmické lodě nebo terraformace.

S rozvojem biotechnologií by se také mohla změnit zdravotní péče a lidské tělo samotné. Bylo by možné léčit nebo zabraňovat genetickým chorobám a navíc by mohlo dojít k prodloužení lidského života a zlepšení jeho kvality v pozdních fázích. To by mohlo vést k velkému nárůstu počtu obyvatel na Zemi a tím pádem i k zvýšenému tlaku na přírodní zdroje.

Boj proti klimatickým změnám by mohl být jedním z nejnaléhavějších problémů v roce 2500. Pravděpodobně by se pokračovalo v přechodu na obnovitelné zdroje energie a snižování emisí skleníkových plynů. Tento problém by mohl být spojen také s většími změnami v hospodářství a společnosti jako celku.

Svět v roce 2500 bude pravděpodobně vypadat zcela odlišně, než jak si jej dnes vůbec dokážeme představit. Věda, technologie, planeta Země a spousta dalších věcí bude od dnešní doby k nerozpoznání.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

­­­­

Diskuse ke slohové práci
Jak by vypadal rok 2500?







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)