ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

   
­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 3.33
Hodnoceno: 6x Prosím, ohodnoť práci

Reportáž z JOTA-JOTI 2017

  • JOTA-JOTI (Jamboree on the Air - Jamboree on the Internet) - jedná se o největší skautskou událost na světě s účastí více než 1 milionu skautů z více než 150 zemí světa

JOTA-JOTI? Přesně vím, na co jste se při přečtení titulku asi ptali: "Co to je? To budou nejspíše nějaké zkratky, nebo ne?"
Ano, jde opravdu o zkratku, a to pro světové Jamboree prostřednictvím rádiových vln (JOTA = Jamboree on the Air) a Jamboree prostřednictvím internetu (JOTI = Jamboree on the Internet).
Tato akce je pořádána pravidelně každým rokem skautskou světovou organizací. Bývá v říjnu a má za úkol spojit skauty z celého světa - je to akce mezinárodní nebo chcete-li celosvětová. JOTA se uskutečnil už jubilejní 60. ročník a JOTI 21. ročník.

V jednom víkendu - letos to bylo 20.-22. října 2017 - si můžete "pokecat" se skauty třeba z Indie, Malajsie, Afriky, Austrálie, Ameriky nebo třeba jen z Velké Británie. Je potřeba se jen zaregistrovat na stránkách světové skautské organizace a vytvořit si svůj JOTA-JOTI účet. A pak být ve správnou chvíli na správném místě...
Můžete skypovat, webchatovat, mluvit přes program Teamspeak, twitterovat, facebookovat nebo prostě naladit tu správnou skautskou vlnu a poslouchat rádio.

Já se jako pokusný králík zúčastnila již minulý rok. Neměla jsem však odvahu, a tak jsem vyzkoušela jen webchat - v angličtině samozřejmě.

Letos jsem zapojila celou skautskou družinu. Pokusily jsme se o teamspeak s kluky z USA a pak i webchat. Myslím, že se to holkám z družiny líbilo. Já si pak ještě do noci psala s jednou dívkou z Jižní Afriky, jmenovala se Keemiya a byla moc milá. Dobře se mi povídalo rovněž s kluky z Ohia, Gwenem a Jeffem, nebo s Mathewem z Velké Británie.
Je to skvělý pocit být na jedné lodi a vědět o sobě víc než jen to, že jsem z té a té země. Padaly otázky, jaká je ta naše země Česká republika, ale také jaký nosíme šátek a co nejraději ve skautu děláme. Mě vždy zajímalo, jaký mají názor na toto setkání a mnozí si jen vyměnili svůj "Jamboree ID kód" a domlouvali se třeba na výměnných pobytech.

Líbí se mi myšlenka spojovat se spolu s jinými lidmi, třeba i tak jinými například v náboženském či ideologickém smýšlení, ale zároveň vědět, že patříme k sobě, že tam na druhé straně je můj bratr, moje sestra, kteří jsou ochotní se se mnou bavit i za předpokladu jakéhokoliv rozdílu mezi námi. A takové myšlenky, taková setkání, mění svět. Mění jej k lepšímu. A my máme přeci povinnost ho tu zanechat mnohem lepší, než když jsme sem přišli!

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

­­­­

Diskuse ke slohové práci
Reportáž z JOTA-JOTI 2017







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)