ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 2.13
Hodnoceno: 15x Prosím, ohodnoť práci

Americké brownies (popis pracovního postupu)

Na zhotovení amerických brownies si nejprve přichystáme všechny ingredience: 250 gramů másla, půl lžičky soli, 200 gramů polohrubé mouky, 250 gramů cukru, 300 gramů hořké čokolády (nejlépe s vysokým obsahem kakaa), 4 lžíce kakaa (nejlépe holandského), balíček vanilkového cukru a v neposlední řadě pečící papír.

Jako první krok si připravíme plech na pečení brownies, který vymažeme kouskem másla a vyložíme jej pečícím papírem. Díky máslu bude papír držet tvar a buchta bude pravidelná.

Dále si připravíme vodní lázeň. Budeme potřebovat dva hrnce, jeden větší a druhý menší, v němž budeme dělat základ těsta. Objemnější hrnec naplníme do poloviny vodou a dáme ji vařit. Jakmile ji dovedeme k varu, plotnu stáhneme, aby voda jen "lehce bublala". Poté vložíme menší hrnec do vody, která jej ohřívá, a tak se v něm suroviny nepřipalují či nepřichytávají.

Následně si máslo nakrájíme na kostky a čokoládu rozlámeme na čtverečky, obě ingredience postupně vhazujeme do menšího hrnce a mícháním docílíme jejich spojení. Jakmile jsou máslo i čokoláda rozpuštěny, odstraníme hrnec z plotny a za stálého míchání přidáváme cukr, sůl, vanilkový cukr a kakao. Pokud hmota příliš zhoustne, je možné ji pomocní vodní lázně trochu rozehřát. Do směsi pak vmícháváme vejce, jedno po druhém, přičemž s každým ji pořádně promícháme. Nakonec budeme postupně přisypávat mouku tak, aby nevznikly hrudky.

Těsto vylijeme na předem připravený plech a rovnoměrně jej rozetřeme do stran (můžeme ho i posypat mandlemi). Formu poté dáme péct do trouby rozehřáté na 175 °C. Pečení je nejdůležitější částí, brownies je totiž důležité nepřepéci, proto během něj kontrolujeme zákusek párátkem - těsto by mělo na párátku tvořit malé vlhké drobky, ale nemělo by se příliš obarvit. Pečeme asi dvanáct až třicet minut.

Upečený plech necháme dobře vychladnout a nakrájíme těsto na jednotlivé, asi 5x5 centimetrů velké čtverečky. Brownies by měly být uvnitř měkké a vláčné, ale po okrajích lehce křupavé. Můžeme je podávat s čerstvým ovocem (například s jahodami) a šlehačkou.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

   
­­­­

Diskuse ke slohové práci
Americké brownies (popis pracovního postupu)







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)