ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 2.16
Hodnoceno: 25x Prosím, ohodnoť práci

Roznos perníčků v době Vánoc

  • informační zpráva o dění v obci

Dne 22. prosince 2014 proběhlo v naší vesnici roznášení vánočního cukroví spolu s přáním všeho nejlepšího do nového roku, a to do každého domu obce. Roznášení se zúčastnily tři děti, které měly za úkol obejít cirka jedno sto domácností.

Sraz byl v 9:30 u obecního úřadu. Všechny děti dorazily načas, a tak se mohlo začít. Dostaly perníky i přání a byly poučeny o tom, co mají lidem říkat.
V 9:40 se začalo s roznosem a v 11 hodin už byli všichni účastníci promrzlí na kost, takže si dali krátkou přestávku na oběd.
Ve 13:30 ale museli pokračovat. Zbývalo jim ještě asi 60 domů.
Do každého domu museli přijít, pronést pár vět a samozřejmě předat přání s perníkem. Někteří lidé přispívali drobnými dárky, jiní cukrovím a další dokonce nešetřili ani penězi. Někteří ovšem naopak pronesli jen posměšnou větu: "A to je jako vše?"

Akce se nicméně vcelku vydařila, všechny domy byly obšťastněny perníkem a přáním. Děti, které prováděly roznos darů, si dokonce vydělaly menší finanční obnos. Můžeme proto konstatovat, že většina obyvatel vesnice si přišla na své.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Vložené:

   
­­­­

Slohová práce Roznos perníčků v době Vánoc ve slovenštině?

Slovenskou verzi této slohové práce naleznete na adrese:

­­­­

Diskuse ke slohové práci
Roznos perníčků v době Vánoc







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)