ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 3.00
Hodnoceno: 7x Prosím, ohodnoť práci

Školství v roce 2050

Papír, propisky, učebnice nebo dokonce pracovní sešit - tohle vše budou studenti základních, středních i vysokých škol znát pouze z vyprávění svých rodičů, tak jako my od nich známe jejich dětství.

Školky v dnešní podobě již existovat nebudou. Budou fungovat pouze jakési domy, ve kterých si děti pod dohledem dospělých budou hrát a které jim budou plnit přání, co jim uvidí na očích.

Děti nastoupí do prvních tříd mezi pátým a sedmým rokem. Individuálně, podle toho, jak které dítě bude vyzrálé na to jít se učit. Budou to posuzovat speciální psychologové. Výuka bude probíhat sice stále od osmi hodin, ale pro děti to nebude takový problém, protože se bude vyučovat přes webovou kameru. Učitel si bude moci na stěnu doma promítat, kdo všechno je výuce přítomen, samozřejmě jim bude počítat absenci. Bude mít také speciální tužku a tam, kde bude promítat, bude moci i psát a všem studentům se to ukáže u nich na obrazovce. Takto bude probíhat výuka na základních školách.

Na středních školách bude fungovat podobný systém jako na těch základních jen s tím rozdílem, že učitelé nebo profesoři budou výklady dávat do své složky, odkud si budou vše studenti stahovat. Přes webkameru se budou studenti připojovat, když bude mít profesor konzultační hodiny nebo pokud se bude zkoušet.

Vysoké školy bude možné studovat jen dálkově. Vysokoškoláci se budou pouze dostavovat ke zkouškám a zápočtům, to je asi tak jediné, co se moc nezmění.

Takhle nějak si představuji školství za třicet sedm let. Jestli to bude takto, nebo ještě nějak jinak, ukáže až čas.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

   
­­­­

Diskuse ke slohové práci
Školství v roce 2050







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)