ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

   
­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 2.89
Hodnoceno: 9x Prosím, ohodnoť práci

Superstar 2009

aneb Nova a Markýza se předvedly

Miliony lidí u nás i v sousedním Slovensku se potýkaly s otázkou: "Co nového nám může pěvecká soutěž Superstar ještě ukázat?" Předešlé ročníky Superstar sice měly úspěch, navzdory tomu ale stále klesala sledovanost. A proto se nejsledovanější televize v České republice a na Slovensku rozhodly spojit síly a vytvořit něco ojedinělého. Výsledkem tohoto snažení byl velmi úspěšný projekt Česko-Slovenská Superstar.

Musím uznat, že tvůrci dostali tuto soutěž na naprosto jinou, lepší úroveň. Moderátorská dvojice Leoš Mareš a Adéla Banášová byla vybrána excelentně. Marešův mnohdy až primitivní humor, pochopitelný pro každého, doplňovala Adéla se svým spíše intelektuálním humorem, jenž oživil českým divákům již známé tzv. "marešoviny". Zajímavé byly také jazykové hrátky, které by ovšem nevznikly nebýt pohotovosti obou moderátorů a jejich smyslu pro legraci. Velice často jsou srovnáváni mezi sebou, ovšem naprosto nesmyslně. Je to, jako bychom srovnávali zpěváka popu a metalu - oba jsou naprosto odlišní a každý je perfektní právě proto, jaký je. Samozřejmě nejen moderátoři, kteří ve své zemi patří ke špičce ve své branži, ale i porota byla profesionální. Ze strany Čechů se ujali role kritiků Ondřej Hejma a Marta Jandová, Dara Rolins s Pavlom Haberou byli ve slovenském zastoupení.

Ovšem o tom nejdůležitějším, bez čeho by nic podobného vzniknout nemohlo, ještě zmínka nebyla. Tím nejdůležitějším byli pochopitelně myšleni soutěžící, kteří předvedli obdivuhodné výkony. Úžasné představení nemusí být vždy výborné, čehož jsou někteří účinkující zdárným příkladem. Při vystoupení "šíleného Ernesta" na brněnském castingu porota dokonce začala odcházet. Habera dokonce nešetřil ani vulgarismy. Díkybohu byla taková hrůzostrašná vystoupení v menšině oproti brilantním výkonům dvanáctky finalistů. Vyřazování bylo opravdu obtížné, protože hlasy všech finalistů s trochou nadsázky neměly mezi minulými ročníky konkurenci.

Poslední finálový večer patřil skutečně mezi jeden z nejúžasnějších. Výkony obou finalistů Miro Šmajdy a Martina Chodúra byly tak perfektní, že jsme se až do konce neodvažovali tipovat vítěze. Miro předváděl skutečně velkolepou show a díky tomu měl spoustu fanynek, ale i přesto ho převálcoval Martin, jenž se nakonec stal vítězem celé 1. Česko-Slovenské Superstar a vyhrál 1 milión euro.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

­­­­

Diskuse ke slohové práci
Superstar 2009







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)