ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

   
­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 2.33
Hodnoceno: 24x Prosím, ohodnoť práci

Studentská estráda

  • informační zpráva

V uplynulém týdnu studenti naší školy zavítali do místního domova pro osamělé seniory Sluníčko, aby tamním seniorům zvedli náladu svými dovednostmi v oblasti zpěvu a tance, dostalo se i na krátké etudy.

Vystoupení se konalo v rámci evropského projektu Osamělý senior, který vznikl v loňském roce jako reakce na zvyšující se počet osamělých seniorů. Tito senioři jsou často bez rodiny, nebo jejich rodina žije daleko v zahraničí, a proto se navštěvují jen párkrát do roka, anebo se zkrátka nechtějí starat o svou starou maminku nebo tatínka, tak je raději umístí do podobných zařízení, aby o ně nemuseli dále pečovat a zbytečně si jimi zatěžovat život plný kariérních postupů. Naštěstí tu jsou naši studenti, aby místním seniorům zvedli náladu a neměli tak pocit, že jsou osamoceni.

Vystoupení započalo zpěvem Ivany K. ze třídy I2A, Milan K. recitoval báseň Romance o Karlu IV. od Jana Nerudy. Program zakončilo krátké divadelní vystoupení komického dua Petra a Pavla N. Celý program moderoval výborný student a řečník Adam S. ze třídy V4A.

Ačkoliv se zpočátku studenti obávali, že senioři budou mít vůči jejich vystoupení předsudky, a proto jejich vystoupení bude mít negativní ohlas, opak se stal pravdou. Nejstarší členka domova Sluníčko, Marie M., která letos oslavila své 94. narozeniny, dodala: "Vystoupení študentů se mi velice líbilo, bylo moc pěkné a zahřálo mě to tady u srdíčka. Jsou to talenti, o tom nebudeme diskutovat a jsem si jistá, že mají před sebou báječnou budoucnost."

Vzhledem k pozitivnímu ohlasu na vystoupení byli všichni účinkující studenti odměněni pochvalami třídního učitele a navíc již vrcholí přípravy na obdobné vystoupení v domově seniorů Dráček.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

­­­­

Diskuse ke slohové práci
Studentská estráda







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)