ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 2.09
Hodnoceno: 104x Prosím, ohodnoť práci

Skandál! Učitel chtěl vyskočit z okna.

  • smyšlená novinová zpráva

PRAHA - Učitel na gymnáziu, Jan V. (32), vysedával v jedné pražské hospodě, poté šel s kamarádem domů a tam pokračovali v popíjení alkoholu až do brzkých ranních hodin. Následně se vydal hned do školy, aby učil. Učitel začal být agresivní a vyhrožoval, že vyskočí z okna budovy.

Místo toho, aby dvaatřicetiletý Jan V. šel svým žákům příkladem, utrhl si pěknou ostudu. Tohle všechno přitom zapříčinilo jedno nevinné posezení v hospodě.

Včera večer se Jan V. vydal oslavit kamarádovy narozeniny do jedné pražské hospody na Kampě. Po zavírací době si s kamarádem řekli, že toho ještě nebylo dost a vydali se do kamarádova bytu nedaleko Kampy. Je zřejmé, že pánové i přes jejich podnapilý stav dále popíjeli.

Poté se Jan V. vydal na cestu téměř přes celou Prahu ke gymnáziu v Modřanech, kde učil. Po cestě stihl pomočit dvě osobní auta, která parkovala nedaleko gymnázia. "Při příchodu do budovy se choval jako vždy," tvrdí kolegové i žáci.

Učitel odučil dvě hodiny a již v průběhu třetí hodiny se ho žákyně zeptala na něco, co on sám nevěděl. Jan V. se naštval a začal žákyni vyhrožovat znásilněním a vraždou! Ostatní žáci šli vyhledat zástupce ředitele gymnázia. Mezitím učitel otevřel okno a stoupl si do něj. V tu chvíli ho spatřil zástupce ředitele a přivolal pomoc.

Na pomoc přispěchala dokonce i školní psycholožka, která s Janem V. mluvila a přesvědčovala ho, aby z okna slezl. Po asi 30minutovém rozmlouvání si to opilec rozmyslel. Byl odveden policií a po vystřízlivění byl podroben podrobnému výslechu. Jeho čin byl prohlášen za přestupek a na gymnáziu se rozhodl dát výpověď.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

   
­­­­

Slohová práce Skandál! Učitel chtěl vyskočit z okna. ve slovenštině?

Slovenskou verzi této slohové práce naleznete na adrese:

­­­­

Diskuse ke slohové práci
Skandál! Učitel chtěl vyskočit z okna.







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)