ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

   
­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 2.22
Hodnoceno: 23x Prosím, ohodnoť práci

Řeka Jizera byla odemčena

  • jedno ze zadání písemné práce z češtiny pro maturitu 2017 znělo Zahájení vodácké sezony a jednalo se o zprávu do regionálního zpravodaje o průběhu akce představené ve výchozím textu

Jako každým rokem se v sobotu 1. dubna 2017 konalo tradiční zahájení vodácké sezóny. Akce se již po několikáté odehrála na Žluté plovárně na Malé Skále, kde začala v 10:00 a skvělá zábava trvala do 16:00.

V 10 hodin se sešlo u řeky Jizery množství nadšenců pro vodácký sport, ale také místní obyvatelé, kteří se jen chtěli pobavit. Starosta obce, pan Mistr, zahájil akci proslovem a slavnostním aktem odemčení řeky Jizery, čímž oficiálně zahájil vodáckou sezónu pro rok 2017. Po tomto aktu byla připravena také soutěž, které se zúčastnilo nejen mnoho vodáků, ale i místní obyvatelé. Jednalo se o závod na kánoích k penzionu Křížky, kde byla kánoe vyměněna za koloběžku, s níž se závodníci vraceli zpět. Závod končil opět na Žluté plovárně. Pro děti, které si po zimě také chtějí užít začátek teplých dnů, byla připravena pohádková stezka na hrad Vranov. Děti společně s rodiči po cestě plnili řadu zajímavých úkolů, které jim stezku zpříjemnily. K příjemné zábavě zde hrála místní kapela Jelita, což v odpoledních hodinách přimělo i pár jedinců k tanci. Jelikož při účasti na soutěži kánoí a koloběžek i procházce na hrad Vranov vyhládne, k obědu si mohli návštěvníci nabídnout grilované speciality. Pro nejmenší, kteří se nevydali na pohádkovou stezku, byla u Žluté plovárny připravena řada dětských atrakcí včetně skákacího hradu a trampolíny. Našli bychom zde také stánky s regionálními produkty a mnoho dalšího.

Podle slov účastníků zahájení vodácké sezony se každým rokem akce zlepšuje a již nyní se budou těšit na další rok.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

­­­­

Diskuse ke slohové práci
Řeka Jizera byla odemčena







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)