ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

   
­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 1.56
Hodnoceno: 178x Prosím, ohodnoť práci

Prague Food Festival 2018

  • poznámka k tématu: jedno ze zadání písemné práce z češtiny pro maturitu 2018
  • zpráva do časopisu Vaříme s láskou o průběhu akce představené ve výchozím textu

Minulý týden se od pátku 16. března do neděle 18. března 2018 na Letňanském výstavišti v Praze konal Prague Food Festival, který byl určen všem lidem, kteří se zajímají o gastronomii. V hale výstaviště se během víkendu objevilo několik set stánků věnujících se ukázkám světové i tuzemské kuchyně.

Jídel k ochutnání bylo nepřeberné množství. Nejnavštěvovanějšími byly stánky s méně obvyklými pokrmy, a tak se lidé tlačili například u ochutnávek japonského sushi nebo francouzských šneků. Zájem byl také o slovanskou kuchyni, kde byly připravené třeba ruské pelmeně a balkánský burek. Z opravdových rarit se dalo vybírat mezi stánky afrických kuchařů, kteří nabízeli ochutnávku praženého hmyzu a další ukázky domorodé kuchyně. Nechyběly ani tradiční české pokrmy, jako například svíčková nebo zabijačkové pochoutky, které nejvíce zaujaly převážně zahraniční návštěvníky. Většina zastávek nenabízela pouze jídlo, ale také alkoholické i nealkoholické nápoje, kterými bylo možné zapít nabízené pokrmy. Z nich bychom mohli vypíchnout například japonské saké, nepřeberné množství různých druhů piv nebo dokonce velbloudí mléko.

Vedle nabídek jídla a pití, které probíhaly nepřetržitě od pátku do neděle, byl k dispozici další program, jenž se skládal hlavně z workshopů a cestovatelských přednášek. Na workshopech si lidé mohli sami vyzkoušet přípravu spousty pokrmů. S belgickými výrobci čokolády mohli tvořit sladké pralinky různých příchutí a tvarů. Tato část programu velmi zaujala ženy, zatímco muži ocenili ukázku výroby piva od ječmene až po vychlazený zlatavý mok. Na své si přišly i děti, jež nejvíce bavily hry - kupříkladu hádání jídel poslepu nebo hřiště vyrobené z perníku.

Jak nám sdělil Miloslav Sádlo, hlavní pořadatel, akce se zúčastnilo přes tisíc kuchařů z celého světa a přišlo téměř patnáct tisíc návštěvníků, což je počet, který se pořadatelům tohoto festivalu s dvacetiletou tradicí podařilo naplnit už několik let po sobě.

Pokud jste letos tuto událost zmeškali, máte možnost přijít opět příští rok nebo můžete vyrazit do Brna, kam se další týden festival přesouvá. Brno Food Festival 2018 se uskuteční 30. března na Brněnském výstavišti.


Prague Food Festival 2018 - oficiální hodnocení maturitní práce

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

­­­­

Diskuse ke slohové práci
Prague Food Festival 2018







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)