ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

   
­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 2.58
Hodnoceno: 19x Prosím, ohodnoť práci

Prague Food Festival 2018 (2)

  • poznámka k tématu: jedno ze zadání písemné práce z češtiny pro maturitu 2018
  • zpráva do časopisu Vaříme s láskou o průběhu akce představené ve výchozím textu

Letošní Prague Food Festival otevřel třetí ročník světové gastronomie v pražském areálu Letňany. Navštívili jej lidé ze všech koutů České republiky, a to ve dnech od pátku 16. března do neděle 18. března 2018. Vstupné nebylo až tak levné, ale milovníci dobrého jídla si nemohli nenechat nic ujít. Vstupenky se daly koupit v předprodeji za 450,- Kč, respektive za 550,- Kč na místě přímo před areálem.

Program byl letos ze všech ročníků nejzajímavější. Nejvíce nás zaujala degustace jídel světové kuchyně.
Jelikož se v posledních letech u nás objevuje více vietnamských restaurací, bylo to nejvíce vyhledávané místo na festivalu.
Fronty se stály také na italskou kuchyni, kde lidé mohli ochutnat výborné těstoviny, pizzu a tradiční dezert tiramisu.
Česká kuchyně tu byla připravena spíše pro cizince, kteří se zde také ukázali.
Festival se mohl rovněž pochlubit tím nejlepším zastoupením cukrářů z celého světa, kteří sklidili veliký úspěch. Zaujal nás tu též stánek s výrobou pralinek z pravé belgické čokolády. Lidé mohli ochutnávat a vyrábět samotné pralinky, ale pro některé to byla pouze pastva pro oči.
Akci si nenechali ujít ani zmrzlináři, kteří nabízeli domácí sorbety a různé smetanové zmrzliny.

Organizátoři festivalu se činili a připravili program nejen pro ty nejmladší, ale i pro ty nejstarší návštěvníky. Pro děti tu byl vybudován dětský koutek a po celém areálu probíhaly různé aktivity s doprovodem pohádkových postaviček. Pro seniory tu stálo velké pódium, na kterém vystupovaly české pěvecké legendy.

Letošní Prague Food Festival nás velice příjemně překvapil. Od minulých let se jeho program opět rozrostl a dětské doprovodné akce nás potěšily. Organizace celého festivalu byla na jedničku, ačkoliv malá chybka se vždycky najde. Počasí celý víkend návštěvníkům také přálo. Proto nemůžeme akci nic vytknout a myslíme si, že každý milovník jídla si zde přišel na své.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

­­­­

Diskuse ke slohové práci
Prague Food Festival 2018 (2)







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)