ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 2.63
Hodnoceno: 19x Prosím, ohodnoť práci

Nové volby, nové strany, nový začátek

  • psáno v říjnu 2013

Za necelé dva týdny se budou opět konat volby do Poslanecké sněmovny. Dle posledních provedených průzkumů ovládá přední příčky Sociální demokracie (ČSSD) společně s Komunistickou stranou Čech a Moravy (KSČM). Na třetí místo se ovšem dostává současný nováček, hnutí Andreje Babiše - ANO 2011.

Za necelé dva měsíce od vyhlášení voleb se hnutí Andreje Babiše dostalo raketovým tempem mezi tři nejsilnější strany. Dokonce by této straně svěřilo svůj hlas více lidí než Občanským demokratům (ODS) nebo straně TOP09. Nejpevnějším pilířem, na kterém je postavena strana ANO 2011, je množství mladých voličů, kterým již není lhostejné fungování státu, jeho řízení a směr, jakým se ubírá. Poslední kapkou bylo masové zatýkání v kabinetu bývalého premiéra Petra Nečase, kdy byla zatčena jeho ředitelka Jana Nagyová.

Mladý volič si uvědomuje, že nestačí jen v tichosti sedět a přihlížet na způsob řízení státu a má-li se nějak zapříčinit, aby se za svou zemi nemusel stydět, musí jít k volbám a odevzdat hlas svému favoritu. Ne každý mladý volič se však dokáže vhodně rozhodnout. Málokterý si přečte volební program a většina dá na známé tváře, které pozná z billboardů. Někteří se dokonce nechají ovlivnit vtipnou fotkou knížete z Facebooku nebo vyprávěním své babičky o tom, jak bylo za komunismu lépe.

Takový hlas je pak zcela zbytečný, nevychází z vnitřních potřeb jedince, mající svá očekávání od svého kandidáta. Zapře svou ideologii jen proto, že v hospodě zaslechl známého, jak říká "budu volit Karla".

Nakonec, volby budou už za dva týdny, do té doby doufejme, že se všichni nerozhodní rozhodnou a volit bude každý individuálně, dle vlastní rozvahy.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

   
­­­­

Diskuse ke slohové práci
Nové volby, nové strany, nový začátek







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)