ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 2.05
Hodnoceno: 39x Prosím, ohodnoť práci

Návštěva u hasičů

Stejně jako každý rok uspořádali i letos hasiči z Blatné v rámci preventivně výchovné činnosti dětské odpoledne. I tentokrát si hasiči připravili hodně nabitý program. Je zvykem, že účast na této každoroční akci je veliká. Přišly hlavně děti za doprovodu svých rodičů. Vstupné činilo 20 korun a děti do 15 let měli vstup dokonce zdarma. Částka, která se vždy vybere, putuje do společné kasy, z níž se akce každoročně pořádají.

Program začínal v 15:00 hodin u zbrojnice, kde proběhla prezentace hasičské techniky. Děti si mohly prohlédnout moderní hasící techniku a zároveň byly seznámeny i s technikou, jež se používala dřív. Dále byla k zhlédnutí Tatra 815, která se používá jako zásahové vozidlo. Děti i rodiče se divili, když jim kapitán ukazoval, čím vším musí být zásahové vozidlo vybaveno. Samozřejmostí bylo zkusit se posadit na místo řidiče a vyzkoušet si hasičskou helmu.

Program pokračoval představením hasičského sportu, který si děti mohly vyzkoušet. Stříkaly vodou do terčů a běhaly přes překážky.
Dále se konala přednáška o tom, jak rychle muže vzniknout požár v domácnosti. Že stačí malá nepozornost a plamen je na světě.
Když byl program asi ve své polovině, každý byl poučen o zásahu při první pomoci. Všichni si mohli vyzkoušet resuscitaci na figuríně.

Jelikož se jednalo o akci určenou výhradně dětem, přesunul se program po 16. hodině do areálu koupaliště a hřiště, poblíž hasičárny. Zde si mladí hasiči připravili pro děti soutěže. Ty měly například za úkol trefit se do sedmi kuželek jedním míčkem.
Všichni se dobře bavili, a když se začalo stmívat, mohly si děti za splněné úkoly opéct špekáčky nebo si zazpívat u ohně, u něhož se hrálo na kytaru.

Celá akce se povedla a všichni se těší již na další rok.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

   
­­­­

Diskuse ke slohové práci
Návštěva u hasičů







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)