ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 1.86
Hodnoceno: 7x Prosím, ohodnoť práci

Musica Religiosa 2007

Ve dnech 27. 3. - 11. 4. 2007 se v univerzitním městě múz a umění Olomouci konal již pátý ročník Mezinárodního velikonočního festivalu duchovní hudby, v jehož rámci se také mimo jiné uskutečnila v pořadí druhá Mezinárodní sborová soutěž s názvem Musica Religiosa.

Soutěž se konala v sobotu dne 31. března v chrámu svatého Mořice a zúčastnilo se jí celkem 16 sborů převážně z České republiky, ale zavítaly i sbory z Polska nebo Portugalska. Každý ze sborů se představil dvacetiminutovým pásmem, které hodnotila odborná pětičlenná porota. Vystoupily dětské pěvecké sbory, sbory mládeže a dospělých, také sbory komorní. Zazněla polyfonie, ale i středověký gregoriánský chorál. Každý - ať již účastník soutěže či posluchač z řad diváků - si odnesl jistě nezapomenutelné hudební zážitky, spojené s ponořením se nejen do krásné chrámové hudby, ale také do atmosféry nadcházejících velikonočních svátků; pro některé svátků jara a pro mnohé svědectví o největším souboji dobra a zla v dějinách lidstva.

Této mezinárodní sborové soutěže duchovní hudby se zúčastnil také poměrně mladý sbor ze Střední pedagogické školy sv. Anežky České v Odrách s názvem DATIO, jenž celou soutěž zahajoval již zmíněným 20minutovým pásmem písní. Z řad sboru zazněly klenoty středověkých kancionálů, ale i díla současných hudebních skladatelů. Tento sbor se umístil ve stříbrném pásmu. Blahopřejeme. Myslím, že se všemi zúčastněnými (ať se umístili, nebo ne) i se všemi posluchači se můžeme těšit na nová setkání s chrámovou hudbou také v příštím roce, při již třetím ročníku soutěže Musica Religiosa.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

   
­­­­

Diskuse ke slohové práci
Musica Religiosa 2007







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)