ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

­­­­
Hodnocení práce slohovky

Aktuální známka: 1.00
Hodnoceno: 1x Prosím, ohodnoť práci

Svátky písní Olomouc 2005

Ve dnech 8. - 12. června 2005 se konal již třicátý třetí ročník mezinárodního festivalu pěveckých sborů. Vše se odehrávalo v krásném universitním městě Olomouci. Této velice prestižní soutěže se zúčastnil také docela mladý sbor DATIO z Církevní školy svaté Anežky České v Odrách.

Předcházelo tomu takové menší jednodenní soustředění, kdy jsme shrnuli dojmy z nahrávání CD, zopakovali si soutěžní pásmo, nacvičili příchody a odchody a nezapomněli se ani kulturně vyžít na koncertě v oderském kostele, kde vrcholil festival duchovní hudby. Inspirováni krásnou hudbou jsme v sobotu dne 11. června 2005 brzy ráno vyrazili autobusem do Olomouce. Zde jsme se ubytovali a zamířili ke kostelu sv. Mořice, ve kterém probíhala soutěž Mundi Cantant. Zaposlouchali jsme se zde do výborných písní několika zahraničních sborů, ale za okamžik se přiblížil prostor vyhrazen našemu sboru. Zazpívali jsme duchovní písně, například Bůh všemohoucí, Soudce všeho světa Bože apod., a svůj um předvedlo také DONATIO, což je komorní seskupení vyčleněné ze sboru DATIO. Do písní jsme se snažili vložit energii a radost. Šlo prakticky o naši první soutěž, a tak se určitě objevily stopy nervozity, nicméně jsme měli z vystoupení všichni dobrý pocit. Posléze si někteří pochutnali na výborném obědě v Menze a individuálně jsme poznávali krásy města Olomouc. Šli jsme se také ještě podívat na ostatní sbory, z nichž nás nejvíce zaujal singapurský sbor The Anglo-Chinese Junior College Choir (The ACJC Choir). Nejenže vypadali díky svému oblečení krásně exoticky, ale oslovil nás i jejich celý způsob předávání hudby. Dokázali výborně pracovat s dynamikou. Velmi nás zaujalo, když se při poslední skladbě začal celý sbor organizovaně smát. Sbor naprosto oprávněně posbíral snad všechna ocenění při slavnostním vyhlášení na místním Horním náměstí a líbila se nám jejich spontánní radost, i když jim úspěch určitě není cizí.
DATIO dosáhlo dobrého bodového ohodnocení, díky kterému jsme skončili v bronzové kategorii, což jsme oslavili zmrzlinou.

Druhého dne nás čekal velký úkol - reprezentace školy. Zazpívali jsme si na dvou mších v dómu svatého Václava. Pro mnohé jistě nezapomenutelný zážitek. Po druhé mši jsme se mohli dobrovolně zúčastnit koncertu finského mužského pěveckého sboru. Byli to opravdoví profesionálové a myslím, že se všem líbili. Tento koncert byl poslední událostí tohoto našeho výletu. S pocitem dobře vykonané práce jsme se rozjeli do svých domovů. Věřím, že na této soutěži jsme jistě nebyli naposledy.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: ,

   
­­­­

Diskuse ke slohové práci
Svátky písní Olomouc 2005







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)