ČESKÝ JAZYK Literatura aneb studentský underground - čtenářský deník, životopisy, čítanka, slohové práce, slovníček pojmů - www.cesky-jazyk.czwww.cjl.cz | www.literka.cz Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.



Menu

­

Clarke Arthur Charles (*16.12.1917 - †19.03.2008)

   
­­­­

2061: Třetí vesmírná odysea


BIBLIOGRAFICKÉ ÚDAJE:

Napsal Arthur C. Clarke, z anglického originálu 2061: Odyssey Three přeložil Zdeněk Volný, vydal Knižní klub, k.s. ve spolupráci s nakladatelstvím Baronet a.s. v Praze roku 1997 jako svou 522. publikaci, vydání druhé, 251 stran.

HLAVNÍ POSTAVY:

David Bowman, posádka lodi Universe: Heywood Floyd, kapitán Smith, Willis, Michajlovič, M'Balová (Maggie M), Yon Merlinová, Greenberg; posádka lodi Galaxy: Chang, Rolf van der Berg, Chris Floyd, Rosie McMahonová, kapitán Laplace

DĚJ:

Heywood se jako 103letý vydává na výlet na Haleyovu kometu na lodi Universe. Pak ale přijde zpráva o ztroskotání Galaxy na Europě, kam je lidem striktně zapovězeno vstoupit a Universe se vydává na záchranou výpravu. Důvod ztroskotání lodi byl v tom, že Rosie (ve spojení s Rolfem - o tom však nikdo nevěděl) se pokusila unést loď a přistát s ní na Europě. Při dopadu však zemřela. Loď dopadla do oceánu a Chris s Rolfem se zatím vydali na průzkum k hoře Zeus. Zjistili, že hora Zeus se propadá, protože je celá z diamantu. Vydají se i k MAT-2, kde najdou jakási primitivní obydlí podobná iglů. Oba se pak vrátí k lodi, kde je vyzvedne Universe.
I v tomto díle přibude k vězňům další společník, tentokráte je to Heywood Floyd.

Vytisknout (Ctrl+P) Stáhnout v PDF

Zdroj: Petula, 05.04.2006

­­­­

Diskuse k výpisku
Arthur Charles Clarke - 2061: Třetí vesmírná odysea







Mapy webu Čtenářský deník - Životopisy - Čítanka - Spisovatelé Důležité informace Podmínky používání - Vyloučení odpovědnosti - Nastavení soukromí


Ověřovací kód Opište kód z obrázku (jiný kód ↑)